Välkommen till Forskningsdagen!

Har du ledsmärta, stelhet och känner dig utmattad? Det kan vara symptom på reumatisk sjukdom. Tidig diagnos är viktigt för att bromsa sjukdomsförloppet och förebygga skada. Att söka hjälp tidigt är därför betydelsefullt.

Forskningsdagen

Plats: Josabethsalen, Olivecronasväg 5, 
entréplan, Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm.

Datum: Söndagen den 15 oktober 2017 
Tid: 13:00–15:30.

Kostnad: Ingen kostnad.


Program

13:00–13:30 Varför är det viktigt att få snabb diagnos och behandling vid reumatiska artritsjukdomar? Professor, reumatolog Anca Catrina, Karolinska Institutet.

13:30–14:00 Varför är det viktigt att få snabb diagnos och behandling vid reumatiska systemsjukdomar? Docent, reumatolog Iva Gunarsson, Karolinska Institutet.

14:15–14:45 Hur kan man få diagnos snabbt? Med Dr, reumatolog Sofia Ernestam, verksamhetschef för Centrum för reumatologi.

14:45–15:30 E-hälsolösningar för snabbare diagnos samt samverkan mellan primärvård, specialistvård och rehabilitering. Med Dr, arbetsterapeut Malin Regardt och MSc, fysioterapeut Sofia Sandström. 

Arrangeras av:
Reumatikerförbundet, Reumatikerdistriktet Stockholm och Karolinska institutet.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler