​Har du ledsmärta, stelhet och upplever svår trötthet?

Tisdag den 9 oktober klockan 18.00 arrangerar Reumatikerförbundet och Reumatikerdistriktet i Göteborg en kväll full med intressanta föreläsningar.

Syftet är att tillgängliggöra ny forskning om reumatiska sjukdomar. Under kvällen ordnas föreläsningar om gikt, träning vid fibromyalgi och om varför det är viktigt att få snabb diagnos.

Föreläsningarna ordnas bara några dagar innan Internationella reumatikerdagen som infaller den 12 oktober. Runt om i världen uppmärksammas då människor som lever med reumatism.

program:

• Plats: Dalheimerssalen, Dalheimers Hus, Slottsskogsgatan 12, Göteborg.
  • Tid: kl. 18.00–21.00, Ingen kostnad.

---

• 10 minuter – Inledning av Mona Eriksson, ordförande Reumatikerdistriktet i Göteborg.
  • 45 minuter – ”Gikt – behandla oftare och mer!” Föreläsning av Mats Dehlin, reumatolog, Med dr, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. (30 minuter, 15 minuter frågor)
  • 15 minuter – Bensträckare.
  • 45 minuter – ”Styrketräning vid fibromyalgi”. Föreläsning av Anette Larsson, legitimerad
  • fysioterapeut, Med dr, Närhälsan Herrljunga, Rehabmottagning. (30 minuter, 15 minuter frågor)
  • 15 minuter – Bensträckare.
  • 45 minuter – ”Varför är det viktigt att få snabb diagnos och behandling vid artritsjukdomar?”
  • Föreläsning av Anna-Karin Ekwall, reumatolog, Med dr, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
  • (30 minuter, 15 minuter frågor)
  • Arrangeras av: Reumatikerförbundet och Reumatikerdistriktet i Göteborg.

Programmet finns även som bifogad pdf längst ner på sidan.