Historisk kongress på Sri Lanka

För två år sedan bildades the Association of Persons with Rheumatic Dieseases, APRD, som är den lankesiska motsvarigheten till Reumatikerförbundet. I dagarna har de genomfört sin första kongress. Reumatikerförbundet var på plats för att uppmärksamma denna historiska händelse.

Sri Lanka är ett land med en befolkning som överstiger 20 miljoner invånare och har en geografisk yta stor som (eller liten som) Gotland. Ändå finns det bara ett trettiotal reumatologer allt som allt. Vissa distrikt saknar helt tillgång till reumatologisk specialistvård.

 
De senaste två åren har APRD expanderat sin verksamhet till tio distrikt och inom fem år ska ytterligare 10 distrikt ingå i organisationen. APRD arrangerar hälsoläger där patienter kan få läkarvård och mediciner. De bjuder in till föreläsningar om reumatiska sjukdomar, patienternas rättigheter och patienters rehabilitering.


Reumatikerförbundet riktar ett stort grattis till sin systerorganisation och lyckönskar dem i deras fortsatta arbete framöver. 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler