Idag startar föreningskonferenserna

Nästan varje år genomförs så kallade föreningskonferenser då förbundskansliet och förbundsstyrelsen träffas landets alla föreningar på flera platser i landet. Idag träffas Reumatikerföreningarna i Bohuslän, Göteborg, Halland, Skaraborg och Älvsborg.

Konferenserna kommer att handla om två viktiga frågor. Den ena är vårt interna arbete med att skapa och använda en gemensam värdegrund. Den andra frågan är frågan om de nationella riktlinjerna. De nationella riktlinjerna för rörelseorganens sjukdomar togs fram av Socialstyrelsen 2012 och ska inarbetas i de olika landstingen. De diagnoser det gäller är osteoporos, artros, inflammatorisk ryggsjukdom och ankyloserande spondylit, psoriasisartrit och reumatoid artrit. Läs mer här: https://reumatikerforbundet.org/aktuellt/nyheter/nationella-riktlinjer-rorelseorganens-sjukdomar/

Kommande föreningskonferenser under våren är:
Fredag 19 april: Gävleborg, Västernorrland, Dalarna
Lördag 4 maj: Uppsala, Västmanland, Sörmland
Onsdag 29 maj: Örebro och Värmland

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler