Jonas valde att starta en insamling i stället för att få födelsedagspresenter

Jonas Rosén från Vittsjö har en son med Systemisk barnreumatism. I stället för födelsedagspresenter önskade han sig pengar till stöd för Reumatikerförbundet.

Jonas Rosén är en av de första som startat insamling till förmån för Reumatikerförbundet via Facebook. Jonas är 32 år och jobbar som blomsterhandlare i Vittsjö där han bor.

- I stället för att mina nära och bekanta ska köpa en onödig tilltvingad pryl till mig på min födelsedag så kändes det bättre att de pengarna skulle gå till nåt vettigt och välgörande, säger han.

-Jag har en son på 4,5 år som efter en lång och tråkig utredningstid fick diagnosen Systemisk barnreumatism. Det tog sex månader från första sjukdomstecken tills det att någon ens kunde säga vad det var sonen var sjuk av.

Jonas berättar om hur vettskrämda de var som föräldrar när de inte fick några besked om varför deras son var sjuk. Och om oron när det tog tid för läkarna att utesluta många sorters sjukdomar innan de kunde ställa en diagnos.

- Sen när vi äntligen fick svar på vad det var så skulle vi börja medicinera med hjälp av injektioner. En spruta om dagen som vi skulle ge honom själva hemma. Det är inte roligt att som förälder behöva göra detta mot sitt barn. Men det fanns ju inga alternativ så det var liksom bara till att göra oavsett hur hemskt det än kändes. Nu mår vår son bra och det känns fruktansvärt skönt att slippa sprutorna.

- Det var ju på grund av detta som valet föll på att välja just Reumatikerförbundet att göra en insamling till. Och jag blev själv imponerad över hur pass positiv respons jag fick och dessutom fick in betydligt mer än vad jag hoppats på, säger Jonas.

Vill du också starta en insamling till förmån för Reumatikerförbundet? Gå in på Reumatikerförbundets Facebooksida