Nya biologiska läkemedel gör att fler får hjälp

Region Halland: Maria Nylander i Halmstad har alltid tyckt om att vara aktiv och röra på sig, bland annat som friidrottare och ledare för Friskis&Svettis. Så när den svåra ledgångsreumatismen drabbade henne för snart 30 år sedan blev det en stor omställning – och en sorg.

– Det var något av en revolution som förändrade livet för många, också för mig. Utan de biologiska läkemedlen hade jag nog varit mycket mer förstörd i min kropp. Jag har kunnat jobba deltid och leva ett ganska normalt liv tack vare dem och tack vare att jag alltid har rört på mig så mycket jag har kunnat, säger hon.

Länk till artikel på Region Hallands hemsida.