"Läkarna bäst på att avgöra sjukpenning"

Läkarintygen måste få en mycket större tyngd i bedömningen av individens rätt till sjukpenning!

Försäkringskassans teoretiska prövningar mot en hypotetisk arbetsmarknad bör tas bort. Försäkringskassans bedömningar har inneburit att ett stort antal människor har utförsäkrats trots att de saknat förmåga att arbeta på den vanliga arbetsmarknaden. Andra har tvingats att återgå till sitt arbete i förtid, med medicinska konsekvenser.

Det skriver Anne Carlsson, Reumatikerförbundet och Ingrid Burman, Handikappförbunden, i en debattartikel i Dagens Medicin i dag.

Läs hela artikeln här.