Lyssna till Gunhild Stordalens berättelse

Om sin strävan efter en global hållbar miljö och om striden mot sjukdomen systemisk skleros.

Bland de som var först ut som sommarpratare i år var miljöaktivisten och läkaren Gunhild Stordalen. I sitt intressanta och gripande sommarprogram berättade hon om sin dubbla kamp i livet: Att bygga upp stiftelsen EAT för att främja en hållbar matproduktion i världen samt kampen om att besegra den allvarliga sjukdomen systemisk skleros.

Systemisk skleros (sklerodermi) är en sällsynt bindvävssjukdom som tillhör de reumatiska systemsjukdomarna. Lyssna till Gunnhild Stordalens sommarprogram här.