Maskot på drift för forskningen!

I maj 2011 skickade Kenth Ottosson, som är aktiv i Reumatikerdistriktet Västerbotten, ut Reumatikerfondens maskot, lille Kanin, på en lång resa som pågår än i dag.

Kenth är engagerad i någonting som kallas för geocaching. Det är en verklighets- och utomhus-baserad skattjakt där deltagarna använder sig av GPS-enheter. Man navigerar till en specifik GPS-koordinat och försöker därefter hitta den geocache (behållare) som finns gömd vid den platsen.

Kenth placerade vår lilla maskot i en behållare någonstans i Västerbotten med åtföljande brev:

”Hej!
Jag heter lille Kanin och har ibland lite ont i kroppen eftersom jag är reumatiker. Men jag gillar att se nya platser och hoppas att någon hjälper mig med det. Jag hoppas att ni vill ta ett foto också, så att jag kan visa mina vänner var jag är. Om ni vill köpa någon av mina syskon så går det bra på www.reumatikerforbundet.org. Lille Kanin är liten tygkanin som bidrar till forskningen inom reumatism”.

Någon hittade snart lille Kanin och tog med honom till en ny plats. Härefter har lille Kanin färdats över 2 668 mil från Sverige till olika platser i Norge, Tyskland, Schweiz och nu senast i Italien för att sprida kunskap om Reumatikerfonden.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler