Milleniemålens bortglömda barn

År 2000 enades värdens länder om att alla barn skulle få gå i grundskola 2015. Allt fler barn får nu möjlighet att gå i skolan runt om i världen. Men det gäller tyvärr inte de funktionshindrade barnen.

Idag den 7 november publiceras rapporten ”Milleniemålens bortglömda barn – Rätten till utbildning för barn med funktionsnedsättning”.

Det är organisationen Myright som låtit ta fram rapporten som också är starten på en kampanj om "Rätten till utbildning" där Reumatikerförbundet ingår tillsammans med flera handikappförbund.

Läs mer om kampanjen här.