Missa inte det särskilda tandvårdsstödet

Du har väl inte missat det särskilda tandvårdsstödet som är på totalt 1200 kronor per år. Gäller för dig som till exempel har Sjögrens syndrom. Nya siffror visar att nio av tio personer missar stödet!

Stödet når inte fram såsom regeringen har hoppats. Det skriver tidningen Riksdag och departement i nummer 5 2014.

Stödet infördes 1 januari 2013 och riktar sig sig bland annat till personer som har vissa kroniska sjukdomar som till exempel Sjögrens syndrom som annars riskerar en försämrad tandhälsa.

Stödet är på 600 kronor per halvår och totalt på 1200 kronor per år. Och det ska gå till betalning av förebyggande åtgärder som undersökning och tandrengöring. De som har rätt till detta har också rätt till det allmänna tandvårdsstödet som alla får. Det särskilda tandvårdsbidraget behöver inte sökas utan dras direkt på plats från tandvårdsavgiften.

Totalt beräknas 285 600 personer vara berättigade till det särskilda tandvårdsstödet men endast 21 924 fick stödet förra året.

På försäkringskassans hemsida kan du läsa mer om stödet och vilka sjukdomar som omfattas av det och vad som krävs för att få det särskilda tandvårdsstödet!

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler