”När smärtan talar olika språk " heldagskonferens 22 november

Reumatiska sjukdomarna är många och komplexa, och är förenade med smärta och trötthet. Hur går det då i vårdmötet när patienten saknar ord för att förklara var det gör ont?

I januari 2010 påbörjades projektet Hälsa Välkommen, med syftet att utifrån ett brukarperspektiv utveckla och testa verktyg för vårdpersonalens möte med personer med reumatisk sjukdom och utländsk härkomst.

Den 22 november genomför projektet tillsammans med samarbetspartner konferensen ”När smärtan talar olika språk" på Svenska Läkarsällskapet .