Nationella riktlinjer- ryggraden i svensk sjukvård?

Vad ska vi med riktlinjer i vården till om de inte följs? 

Under våren publicerades Socialstyrelsens nationella riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar. Följ en intressant debatt om hälso- och sjukvårdens villkor för att ge bästa möjliga vård till patienter med en av våra största folksjukdomar.Vid årets seminarium belyses landstingens beredskap och vilja att göra verklighet av riktlinjerna. Politiker från landsting, regioner och från riksnivån kommer att diskutera nyttan med nationella direktiv i vården, efterlevnad och om staten ska ställa krav på att de följs.


Välkomnar: Mike Nally, VD, MSD

Inledare: Professor Ingemar Pettersson, överläkare och enhetschef Epi-centrum Skåne

Panelen:Karin Johansson, (KD), Statssekreterare, SocialdepartementetIngrid Lennerwald, (S), 1:e vice ordförande Sveriges Kommuner och Landstings sjukvårdsdelegationBirgitta Rydberg, (FP), Landstingsråd Stockholms läns landstingHelén Eliasson, (S), Regionråd, Västra GötalandsregionenFredrik Larsson, (M), Landstingsråd, Värmlands läns landstingAnne Carlsson, Ordförande Reumatikerförbundet

Moderator: Lennart Ekdal, TV-profil, samhällsjournalist

Torsdagen den 5 juli 2012, kl 10:30-12:00, efterföljande lunch Clarion Hotel Wisby (Strandgatan 6),
Lokal: Erlanderska rummet
MSD i samarbete med Reumatikerförbundet

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler