Nicoles miljon till forskningen

Hallå där Nicole Falciani som startat en insamling till förmån för Reumatikerförbundet. Du ska samla in en miljon kronor till forskningen om reumatiska sjukdomar.

Wow, det är ett högt ställt mål. Varför just en miljon kronor?

- Ja, det är ett högt mål. Men jag valde just en miljon kronor för att det finns cirka 1 miljon människor i Sverige som lider av någon slags reumatisk sjukdom/ledvärk.

Varför vill du samla in till just reumatiska sjukdomar?

- För att både jag och min mamma är drabbade. Det står mig väldigt nära hjärtat helt enkelt.

Vad skulle du säga är den största missuppfattningen som personer du träffar har om reumatiska sjukdomar?

- Att det bara är gamlingar som får reumatism. Det är något jag själv får höra väldigt, väldigt ofta.

Vad hoppas du att forskningen ska göra?

- Hitta nya mediciner som hjälper oss med reumatiska sjukdomar men också forskning kring hur man kanske kan förebygga reumatiska sjukdomar. Forskning som förenklar våra liv.

Nicoles Falcianis insamling heter ”Nicoles miljon till forskningen”. Du kan stötta hennes insamling genom att ge en gåva via Facebook. Du kan också swisha till nummer: 123 137 01 05. Skriv ”Nicole” som meddelande.

För att komma till Nicole Falcianis insamling kan du klicka här: http://bit.ly/2BCPOI8