Nu är det dags att ta smärtan på allvar

Läs artikeln i Expressen där Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet uttalar sig om den eftersatta vården och forskningen om artros.

"Nästan en miljon svenskar, 800 000, lider av artros, eller ledsvikt som det också kallas. Av alla svenskar över 50 år drabbas varannan. Det är alltså en gigantisk folksjukdom - som det satsas på tok för lite på.

Det är ingen överdrift att säga att forskningen varit eftersatt. Länge sågs artros som något man inte kunde göra något åt och få var intresserade av att forska om sjukdomen. Idag har det ljusnat lite på den fronten - men vägen är lång till ett botemedel.

Men sjukdomen kan behandlas och bromsas och smärtorna lindras, exempelvis med särskild träning och värkmedicin. Och ju förr man upptäcker sjukdomen desto bättre effekt har behandlingen."

Läs hela artikeln här:

http://www.expressen.se/halsa/anna-basen/nu-ar-det-dags-att-ta-smartan-pa-allvar/

Fler artiklar om smärta:

http://www.expressen.se/halsa/maria-27-ger-sin-smarta-en-match/

http://www.expressen.se/halsa/5-metoder-for-att-lindra-din-smarta/

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler