Ny kunskap om fibromyalgi!

Reumatikerförbundet gratulerar Diana Kadetoff som har blivit ny medicine doktor. Hennes studie handlar om långvarig smärta och fibromyalgi.

Avhandlingen har gett eko i stora världen, särskilt på grund av fynd som tyder på att fibromyalgi kan vara kopplat till inflammation, fast i centrala nervsystemet. Läs mer på Dagens Medicin med rubriken: Fibromyalgipatienter kan få hjälp av kunskap om cytokiner.

Diana Kadetoff blev medicine doktor fredagen den 9 november på Karolinska Institutet. Avhandlingens titel är: Implikationer av autonoma nervsystemet och centrala inflammationsparametrar för perception av smärta hos fibromyalgipatienter.

Studien har stöttats av Reumatikerfonden. Forskningsledare har varit Eva Kosek.