Ny Riksförening för patienter med systemisk skleros

I söndags hölls ett första möte inför bildandet av den nya riksföreningen för patienter med diagnosen systemisk skleros.

Medlemmarna svarade enhälligt ja på frågan om det ska bildas en förening. Namnet på föreningen och en tillfällig interimsstyrelse valdes. Monica Holmner, Eva Ohlsson, Lise-Lott Andersson och Eva Milger Björk ingår i den tillfälliga styrelsen.

Till valberedningen utsågs Emma Gustafsson, Karen Schall, Kristine Ängeby. Datum för årsmötet där föreningen formellt bildas sattes till den 25 mars 2017.

Monica Holmner 
Vad är den viktigaste uppgiften för den nya föreningen?
– Den viktigaste uppgiften för vår riksförening är, anser jag, att arbeta för en bättre och mer jämlik vård. Det vill säga samma villkor för till exempel specialistvård, värmehjälpmedel och patientskolor. Det är viktigt att vi finns som stöd för nydiagnostiserade då man ofta lämnas ensam med många frågor runt vår ovanliga sjukdom. Inom forskningen och vården händer det hela tiden saker och med en riksförening så kan vi anordna träffar där vi kan lära oss mer, både av varandra och av inbjudna föreläsare.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler