Nya tag för intressegrupp om reumatism i EU

Den 19 november hålls det första mötet för den nygamla intressegruppen i EU med fokus på reumatiska sjukdomar och sjukdomar i rörelseorganen. Gruppen leds av Anna Hedh, socialdemokratisk Europaparlamentariker tillika medlem i Reumatikerförbundet.

Intressegruppen arbetade framgångsrikt under föregående mandatperiod med att främja debatter och ta initiativ i parlamentet i viktiga politiska frågor inom a folkhälsa, sysselsättning och sociala frågor, medicinsk forskning och andra. Målet var att dela data och information och främja diskussion mellan parlamentsledamöter, andra EU-institutioner och berörda parter om pågående eller kommande policyutveckling i EU.Gruppen bildas tillsammans med European League Against Rheumatism EULAR. Den 19 november kommer de att ha sitt första möte i syfte att öka medvetenheten om reumatiska sjukdomar och diskutera mål för framtiden.

Lyssna på vår podcast när Anna Hedh pratar om hur det är att leva med en reumatisk sjukdom. 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler