Nytt nummer av Reumatikervärlden

Nu är Reumatikervärlden nummer 4 ute. Inför det här numret har tidningen fått en ny formgivning och vi hoppas att ni ska tycka om den. Som vanligt är tidningen full av intervjuer, reportage och nyheter om den senaste forskningen.

Hur ser artrosvården ut i ditt landsting? När Reumatikervärlden undersökte detta visade det sig att vården skiljer sig stort för olika delar av landet.

Kan terapi göra smärta lättare att bära? En studie från Karolinska sjukhuset har undersökt effekten av KBT-terapi hos patienter med fibromyalgi. Genom att fokusera på något annat än smärtan blir patienterna inte lika påverkade när det gör ont.

Läs också om Madeleine och hur hon har hanterat att gå från att vara en hårdtränande egenföretagare till att leva med SLE och hur det har påverkat hennes vardag.

Inför jubileumsåret nästa år utlyser vi också en tårttävling! Vi vill ha hjälp med att baka en jubileumstårta som kommer att koras i nummer 6.

Tidningen skickas som vanligt hem till alla medlemmar men går även att läsa i sin helhet på webben.

Trevlig läsning!

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler