Om rehabilitering i varmare klimat

En studie med fokus på rehabilitering i varmt klimat har presenterats på Reumadagarna. Sjukgymnast Elin Löfberg rapporterar och reflekterar på träningsbloggen.

Hur bra är det med rehabilitering i varmt klimat? Och hur är det med tillgången till rehabilitering här hemma i Sverige?

"Stockholmsstudiens resultat så långt man kommit i analysen visar att fyra veckors intensiv rehab i varmt klimat ger kvarstående förbättrad effekt gällande både minskad smärta och upplevd ökad funktionsförmåga över både 3 och 12 månader efter träningsperioden. Detta gällde både de med ledgångsreumatism och inflammatorisk ryggsjukdom."

Läs mer på Reumatikerförbundets Träningsblogg!