Politikerdebatt i Växjö

Ett 30-tal medlemmar hade slutit upp för att göra sin röst hörd då Reumatikerdistriktet i Kronoberg hade politikerdebatt i Växjö. En av många lyckade aktiviteter runt om i landet som genomfördes inför Internationella Reumatikerdagen.

Politiker från så gott som alla partier slöt upp för att debattera och ge besked i frågor som rör personer med reumatisk sjukdom. Moderator var Lisa Siren känd från Sveriges Radio.

- Reumatikerna har sin värk och ni politiker har er värk, inledde Lisa Siren med att säga och syftade då på att politikerna måste förklara sina beslut.

Ett 30-tal deltagare hade slutit upp och frågorna till politikerna var många. En het fråga handlade om klimatanpassad rehabilitering.

Många deltagare vittnade om hur bra de mådde efter att ha varit utomlands i varmare klimat på rehabilitering;

 " med klimatvård klarar jag mig bra och behöver inte vara sjukskriven, men nu sedan landstinget tagit bort det får jag bekosta den vården själv", sa en av deltagarna. 

Ett halvt löfte kom i allafall från politiken som skulle ta med sig frågan och återkomma. Och återkomma lär även Reumatikerdistriktet göra som i tre år på raken genomfört politikerdebatter och inte ger sig innan de har fått svar på sina frågor.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler