Premiär för vår första app!

"Reumatiker" - Reumatikerförbundets första app har precis lanserats på App Store och Google Play. Med den kan du följa nyheter från vår hemsida, hantera dina recept, beställa varor från apotek och mycket mer. Appen är gratis och tillgänglig för alla, oavsett medlemskap.

I appen finns de senaste nyheterna från Reumatikerförbundet. Du kan via bank-ID-inloggning också se dina tillgängliga förskrivna recept, samt recepthistoriken 15 månader bakåt. Genom en fullmaktsfunktion kan du även se och hantera dina anhörigas recept. Det går att beställa uttag av receptbelagda läkemedel direkt i appen från apotek, där också hemkörning erbjuds kostnadsfritt.

Ytterligare en funktion på appen är att du kan rapportera in statusvärden till din reumatolog via PER (Patientens Egen Registrering), och så småningom kommer applikationen även att inkludera en genväg till patientens sjukjournal.

"Reumatiker" har utvecklats i ett samarbete mellan Reumatikerförbundet och e-hälsoföretaget FrisQ AB och är en del av vår satsning på e-hälsotjänster för personer med en reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen.

– Det var viktigt för oss att samla hälsotjänster som underlättar livet för personer med reumatisk sjukdom på en plats, i en app. I vår framtidsanalys används digitala e-hälsotjänster i sjukvården. I takt med att digitaliseringen i samhället ökar kommer denna patientgrupp att vara den första att välkomna de moderna inslagen i sjukvården, säger Hans Håkansson, förbundsordförande i Reumatikerförbundet.

Du hittar appen genom att söka efter "Reumatiker" i App Store eller Google Play.

Om du har frågor eller synpunkter på detta så hör gärna av dig till Erik Sundin, projektledare på Reumatikerförbundets kansli.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler