Region Skåne inför eJournal

I slutet av mars införs eJournal i Region Skåne.  Det innebär att alla vuxna patienter som besöker den offentliga vården kan läsa en kopia av sin patientjournal elektroniskt, på sin egen dator.

I Region Skånes eJournal kommer patienterna kunna se anteckningar från besök gjorda efter den 17 mars. Patienterna når sin journal genom logga in på e-tjänsterna på 1177.se med hjälp av en e-legitimation.

- Det är glädjande att Region Skåne, som en av de första regionerna i Sverige, ställer sig på patienternas sida och inför eJournal, konstaterar Anne Carlsson, ordförande för Reumatikerförbundet.

Läs mer om detta här