Reumatikerförbundet bjuder in till ny informatörskurs

Kursen vänder sig till dig som arbetar som informatör, eller vill bli informatör, främst inom artros- och smärtskolor i primärvården. Skolorna har utvecklats i projekt mellan Reumatikerförbundet samt forskare och kliniker inom professionen.

Tid:

Tisdag – onsdag den 21–22 november i Stockholm/Haninge.

Kursen börjar på tisdagen med lunch klockan 11.30 och slutar på onsdagen klockan 15.00.

Kursen innehåller främst:

• Grundkunskap om förbundet, organisation, mål och verksamhet och värdegrund (kortfattat).
  • Patientskolornas grundinnehåll och upplägg. Forskning, klinik och patienter i samarbete och hur informatören passar in.
  • Informatörens grunduppgift.
  • Ekonomi och regler kring verksamheten.
  • Pedagogiska frågor under kursen.
    - Att presentera sig, sin förening och artroserfarenheter.
    - Att representera Reumatikerna – ambassadör – värdegrund, fakta, bemötande.
    - Att göra manus och att framföra det.
    - Samtalsteknik – kommunikation.
    - Patientskoledeltagarnas skiftande behov.
    - Att hantera svåra frågor (sorg, kris, ekonomi, läkemedel etc).
    - Kunskap, forskning-evidens, kollektiva erfarenheter, egen erfarenhet – Vad behöver vi kunna?- Fördomar.
  • Anmäl genom ditt distrikt, eftersom distriktet ansvarar för sina informatörer och även står för deltagarnas reskostnader, senast den 20 oktober med namn, mailadress och mobil. Ange även eventuella allergier och annat som vi bör ta hänsyn till. Distriktet står för reskostnaderna enligt tidigare praxis och förbundet för resten. Bekräftelse skickas ut strax efter.

Anmälan skickas till: Jan.bagge@reumatikerforbundet.org