Reumatikerförbundets Träningsblogg allt populärare

Med över 40 000 visningar och 257 publicerade inlägg har Reumatikerförbundets träningsblogg etablerat sig som en populär källa för information om träning.

Nyckeln till framgången för det som än gång bara var ett experiment är bloggens huvudskribent, sjukgymnast Elin Löfberg. Vi har bett henne berätta lite om allt arbete som ligger bakom:

Fråga:  När började du skriva träningsbloggen?

Elin: Vi startade Reumatikerförbundets träningsblogg i januari 2011. 

Hur många inlägg har det blivit? 

Fram till idag har 257 inlägg publicerats.

Får du många kommentarer och frågor?

Ja det kommer in en hel del kommentarer. Inte mindre än 307 kommentarer finns listade. Våra läsare är engagerade med både frågor och tips.

Vilket ämne har berört mest tror du?

Helt klart de inlägg som är direkt praktiska, tips på övningar och träningsprogram. Men även de som tar upp träning vid en specifik reumatisk sjukdom.

Vilka andra har skrivit på bloggen?

Lite olika personer då vi utlyste möjlighet att vara "Gästis" på träningsbloggen. Vidare har både kollegor på Reumatikerförbundets kansli och reumainformatörer varit skribenter på bloggen.

Hur ser du på bloggens framtid?

Som ett fortsatt spännande och utmanande projekt. Träningsbloggen är en av Reumatikerförbundets många kanaler där vi berör ämnet hur det är att leva med reumatiska sjukdomar och uppenbarligen fyller bloggen en tydlig funktion med sitt fokus på fysisk aktivitet och träning. 

Är det något du velat skriva om men inte kunnat eller vågat?

Det svåraste är nog att kunna täcka in så många områden som möjligt då träning och reumatologi är GIGANTISKA ämnen.

Om man vill tipsa andra om träningsbloggen, hur gör man då?

Då går man in på Reumatikerförbundets hemsida och klickar sig in på träningsbloggen alternativt söker man bara på Reumatikerförbundets träningsblogg tex på Google så hittar man garanterat in. Välkommen in och spana!

Elin har dessutom medverkat i många av Reumatikerförbundets träningsfilmer, både om enklare övningar för hem eller kontor och specialanpassade övningar för dig med ankyloserande spondylit. 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler