Reumatism + livsstil +bloggar = sant

Det finns flera läsvärda bloggar att följa för dig som är intresserad av träning och kost ur ett reumatikerperspektiv.

Reumatikerförbundets träningsblogg 

Elin Löfberg tipsar och berättar om det mesta som har med reumatism och träning att göra. Hon har sedan tre års ålder levt med diagnosen juvenil idiopatisk artrit (barnledgångsreumatism). Elin är utbildad sjukgymnast med specialistkompetens inom reumatologi.

Att träna med RA

En personlig blogg om att våga utmana sig själv och hålla sig aktiv trots att man har sjukdomen reumatoid artrit. 

Tillbaka till mitt liv

Kost är också viktigt! Jenny berättar i sin blogg om sin kamp mot spondylartriten, men ger också många recept på nyttig mat som hon menar har hjälpt henne att må bättre. 

Systemisk Skleros och kost

Teresa Christiansson är 45 år, bor i Åre och arbetar som lärare. Hon är gift och har tre söner. Till ”familjebilden”hör även systemiskskleros i diffus form och alladess sjukdomskomplikationer. Hon bloggar om nyttig kost för reumatiker och delar med sig av många tips och recept. Läs artikeln om henne i Bulletinen 1, 2015 och följ hennes blogg här.

Läsartipsen

  • Pernilla är licensierad kostrådgivare och kroniskt sjuk. Hennes  blogg har vuxit till en sajt som fokuserar på hälsa och kroniska sjukdomar: lunganistormen.com
  • Bengt skriver i sin blogg Frihetens Vingar om stroke och SLE, och om hur han bland annat spelar dataspel som ett led i sin rehabilitering.
  • Helén skriver i sin blogg Ledord om hur det är att leva med reumatisk artrit. Hon fick diagnosen för ungefär tio år sedan. 
  • Elin är 19 år och har haft reumatism sedan hon var 4. Hon har opererat fötterna flera gånger men kämpar på och försöker leva ett så normalt liv som möjligt ändå. Läs hennes blogg här.
  • Malin Bergstrand är med i Unga  Reumatiker och skriver bloggen "Min kraft att fånga dagen"
  • Clara Ahlkvists blogg "Mitt liv som reumatiker och lycklig". Clara är en 17 årig reumatiker i Göteborg.
  • Camilla blev reumatiker vid 8 års ålder och när hon fyllde 17 år fick hon även diagnosen Ehlers-Danlos Syndrom. Varje dag är en kamp mot sjukdomarna och smärtan, som hon skildrar i sin blogg Krigszonen.
  • Helene har haft reumatoid artrit i 10 år. Hon skriver positivt - men ändå med ett ledorienterat innehåll; helenlunden.wordpress 
  • Mama fitness bloggar om fibro. Olga Rönnberg, känd Personal Trainer och träningsmorsa berättar om hur hon tycker man ska tänka kring kost och träning om man har fibromyalgi. 
  • Sophia skriver i sin blogg om livet med spondartrit på ett utlämnande och personligt sätt som engagerar: sammanyajag.blogg.se

Din blogg

Har du en blogg om reumatism som du vill tipsa om? Hör av dig till erik.sundin@reumatikerforbundet.org och berätta!

Du som är medlem i Reumatikerförbundet kan också blogga direkt här på hemsidan! Logga in och tryck sedan på knappen "NY" längst uppe till höger i huvudmenyn, så kommer du igång.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler