Saxat ur Packmarknaden 6-2011

Nytt burklock från Crown.

Orbit Closure är namnet på ett nytt och lättöppnat burklock av metall från Crown Europe.

Det är tvådelat och har en mittendel som är vakuumförseglad med burken och en yttre, rörlig ring för vridrörelsen som öppnar eller försluter burken.

Det här locket var en nyhet som Crown presenterade i samband med Interpack, och Orbit har utvecklats för att tillmötesgå önskemålen om burkar som är mer lättöppnade för reumatiker eller andra personer med nedsatt handkraft.

Burklocken erbjuds med diametrarna 63 respektive 70 millimeter, och de uppges kunna anpassas till flertalet verktyg för förslutning i fyllningslinjer. De glasburkar som i dag används till konventionella twist off-lock passar även Orbit Closure, uppger Crown.

– Orbit Closure är den första tekniken som verkligen ger förbättrad öppningsbarhet. Med den här förslutningen kan vi erbjuda våra kunder en ytterligare profilering av vårt varumärke, säger Richard Duerr, försäljningsoch marknadschef hos sylt- och marmeladproducenten Duerr´s, som är först med att använda locken till sina burkar. 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler