Se föreläsningarna från Forskningsdagen

Reumatikerförbundet har videofilmat samtliga föreläsningar från Forskningsdagen. Se dem i efterhand.

I en fullsatt föreläsningslokal vid Sabbatsbergs sjukhus satt ett hundratal personer nyfikna på information om reumatiska sjukdomar. Reumatikerförbundet, i samarbete med Reumatikerdistriktet Stockholms län och Karolinska Institutet bjöd in allmänheten till Forskningsdagen. 

Dagen inleddes med en föreläsning om varför är det viktigt att få snabb diagnos och behandling vid reumatiska artritsjukdomar. Professor och reumatolog Anca Catrina vid Karolinska Institutet svarade på publikens frågor om ärftlighet och läkemedel.

Det är också viktigt att få snabb diagnos och behandling vid reumatiska systemsjukdomar. Det kunde docent och reumatolog Iva Gunnarsson, Karolinska Institutet, berätta mer om.

Fler talare och ämnen: 

  • E-hälsolösningar för snabbare diagnos samt samverkan mellan primärvård, specialistvård och rehabilitering. Med Dr, arbetsterapeut Malin Regardt och MSc, fysioterapeut Sofia Sandström. 
  • Hur kan man få diagnos snabbt? Med Dr, reumatolog Sofia Ernestam, verksamhetschef för Centrum för reumatologi.
  • Klas Arvidson, från företaget Frisq, berättade om Reumatikerförbundets app Reumatiker
  • Maria Nylander informerade om Reumatikerförbundets hjälptelefonlinje Reuma Direkt.

Reumatikerförbundets ordförande Lotta Håkansson summerade och avslutade Forskningsdagen. Tack till alla medverkande och tack till den engagerade publiken. 

Se föreläsningarna också på Facebook.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler