Sony slutar använda clamshell-emballage

Sonys dödsdom över clamshell-förpackningen

Efter omfattande kritik mot de svåröppnade clamshell-förpackningar, som används till en del elektroniktillbehör, har Sony Electronics fattat beslutet att helt sluta använda dessa emballage.

Den japanska elektronikgiganten uppger att man i fortsättningen enbart ska använda förpackningar som är lätta att öppna och samtidigt är miljövänliga.

Vilka lösningar man väljer finns det ännu inte någon uppgift om, men Sony uttalar i ett humoristiskt filminslag på Youtube, med rubriken " Death to the Clamshell", en dödsdom över de förhatliga förpackningarna.

Länk till Youtube

Se artikeln på Packnets hemsida här