Sörmland sämst i landet på att erbjuda artrosskola

Landstinget är sämst i landet tillsammans med Västernorrland och Västmanland på att erbjuda drabbade av artros så kallad artrosskola, skriver Svenska Dagbladet.

I Jämtland erbjuds alla med artros att gå igenom en speciell artrosskola, som gör att patienterna kan undvika dyra och riskabla operationer i höfter och knän. I Sörmland var andelen fyra procent.

– 85 procent av patienterna behöver inte opereras, de har större nytta av en artrosskola där man lär sig ändra livsstil med fysisk aktivitet, säger Leif Dahlberg, professor i ortopedi vid Skånes universitetssjukhus, till SvD.

Läs artikeln här