Sten, sax och påse- Vad bestämmer vilken vård du får och vad den "leder" till?

Människor med reumatiska ryggsjukdomar och sjukdomar i rörelseorganen får inte den vård de behöver. De som har en reumatisk ryggsjukdom kan få vänta i 6-8 år för att få sin diagnos och därefter adekvat behandling. 

Beslut har fattats och verktyg har tagits fram för snabbare omhändertagande, ökad valfrihet och bättre tillgänglighet inom hälso- sjukvården. Verktygen är på plats, men problemen kvarstår, hur går vi vidare? 

Företrädare från landstingen, departement och myndigheter diskuterar problem och möjligheter till lösning. Välkomna till en intressant debatt under politikerveckan i Visby.

Inledare:
Ralph Nisell, Ordförande i Svensk Reumatologisk Förening
Linda Johansson, Unga Reumatiker
Lars-Olof Larsson, överläkare Angreds närsjukhus

Paneldeltagare: Ingrid Lennervald, regionstyrelsen Region Skåne,Martin Andreasson, regionstyrelsen, Västra Götalands regionen Marie Wedin Ordförande i läkarförbundet Roger Molin, Socialdepartementet, nationell samordnare för utökat vårdval Fredrik Lennartsson Myndighetschef, Myndigheten för vårdanalys

Moderator: Anne Carlsson Ordförande ReumatikerförbundetTid & Plats: tisdag 3 juli kl 10.00–11.30
Strand hotell, Strandgatan 34
Vi bjuder på lunchmacka och dricka
VÄLKOMNA!

Mer information
Kristina Söderlund Reumatikerförbundet mobil: 0733681126
Anna Brodowsky Abbott mobil: 0706529790

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler