Stor gåva till Reumatikerfonden från Reumatikerföreningen Arvika

I fredags överlämnade Reumatikerföreningen Arvika en gåva till Reumatikerfonden på 500 000 kronor.

Föreningens ordförande Anne-Marie Andersson tackade i sitt inledningstal för den donation som möjliggjort denna gåva.

- Låt oss fortsätta vårt arbete med engagemang, intresse, glöd, lust och glädje så att vi kan vara till stöd för nya medlemmar, kan göra vår röst hörd och påverka beslutsfattarna att ge vården möjlighet arbeta för personer med reumatiska sjukdomar.
- Forskning är inget ”kvick-fix”. Att forskningen kräver både tid och pengar inser vi alla därför får vi aldrig misströsta utan när det blåser motvind gäller det att ta i extra.

Checken överlämnades till förbundsordförande Anne Carlsson av Johanna Björnson-Johansson 11 år. Johanna fick själv en reumatisk sjukdom vid två års ålder.

Härefter genomfördes en föreläsning för allmänheten med Stefan Bergman ”När smärtan är sjukdomen”. Stefan är forskningschef på Spenshults FoU-centrum. Han är docent i experimentell  reumatologi och specialist i allmänmedicin och forskar om långvarig smärta och därmed tillhörande faktorer.

Anne-Marie berättade att för egen del uppskattade hon Stefans förklaringar kring det han kallade ”volymkontrollen” när det gäller smärta, en kunskap som hon tar med sig i sitt eget liv och som fick henne att förstå att värktabletter är bara ett sätt att lindra smärta, att sömn, KBT fysisk träning och aktivitet är andra kompletterande behandlingar.

Reumatikerfonden

I Sverige lever mer än en miljon barn och vuxna med en reumatisk sjukdom. Framgångsrik forskning har bidragit till effektiva behandlingar som ger många reumatikersjuka en bättre vardag. Men reumatism är fortfarande en olöst gåta. Vårt mål är att besegra de reumatiska sjukdomarna. För det behöver forskningen ett långsiktigt stöd, och tillsammans kan vi ta ytterligare ett steg.

Hjälp oss i vårt viktiga arbete och stöd Reumatikerfonden med en gåva!

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler