Tack alla lottköpare!

Igår kväll delade PostkodLotteriet ut pengar till sina 49 förmånstagare. Reumatikerförbundet fick 7 miljoner och tackar PostkodLotteriet och alla lottköpare!

Reumatikerförbundet är förmånstagare i Svenska PostkodLotteriet och igår delade lotteriet för åttonde året ut hela sitt överskott till sina förmånstagare. Pengarna kommer från lottförsäljning, bingo och skrapspel på webben.

– Förra året sprängde vi miljardvallen i utdelning, och det känns fantastiskt att kunna öka stödet med 100 miljoner i år, säger Stina Götbrink, välgörenhetschef på PostkodLotteriet.

Annelie Norberg, generalsekreterare på Reumatikerförbundet säger:

- Det är femte året i rad som vi är förmånstagare och vi är så stolta och glada över att få vara det. Pengarna räcker till mycket och är ett viktigt tillskott i vår ekonomi.

- Vi har använt pengarna till patientskolor, rådgivning, forskningsbidrag, information och utbildningsinsatser. Så ett stort varmt tack till PostkodLotteriet och till alla lottköpare!

Årets fördelning
Barns rättigheter: 172 miljoner kronor
Natur och miljö: 111 miljoner kronor
Hälsa, forskning och utbildning: 150 miljoner kronor
Människor i utsatta situationer: 358 miljoner kronor
Kultur: 110 miljoner

Tillsammans med systerlotterierna i Holland och Storbritannien är Svenska PostkodLotteriet världens näst största privata givare till välgörande ändamål. Listan toppas av Bill & Melinda Gates Foundation.