Tack alla lottköpare!

Igår kväll delade PostkodLotteriet ut pengar till sina 49 förmånstagare. Reumatikerförbundet fick 7 miljoner och tackar PostkodLotteriet och alla lottköpare!

Reumatikerförbundet är förmånstagare i Svenska PostkodLotteriet och igår delade lotteriet för åttonde året ut hela sitt överskott till sina förmånstagare. Pengarna kommer från lottförsäljning, bingo och skrapspel på webben.

– Förra året sprängde vi miljardvallen i utdelning, och det känns fantastiskt att kunna öka stödet med 100 miljoner i år, säger Stina Götbrink, välgörenhetschef på PostkodLotteriet.

Annelie Norberg, generalsekreterare på Reumatikerförbundet säger:

- Det är femte året i rad som vi är förmånstagare och vi är så stolta och glada över att få vara det. Pengarna räcker till mycket och är ett viktigt tillskott i vår ekonomi. 

- Vi har använt pengarna till patientskolor, rådgivning, forskningsbidrag, information och utbildningsinsatser. Så ett stort varmt tack till PostkodLotteriet och till alla lottköpare!

Årets fördelning
Barns rättigheter: 172 miljoner kronor
Natur och miljö: 111 miljoner kronor
Hälsa, forskning och utbildning: 150 miljoner kronor
Människor i utsatta situationer: 358 miljoner kronor
Kultur: 110 miljoner

Tillsammans med systerlotterierna i Holland och Storbritannien är Svenska PostkodLotteriet världens näst största privata givare till välgörande ändamål. Listan toppas av Bill & Melinda Gates Foundation.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler