Temaåret 2012 - livesänd föreläsning om artros

Den 18 april 2012 pratade ortoped Ola Rolfson och leg. sjukgymnast Carina Thorstensson om artros: sanningar och myter. En kombinationsföreläsning full av tips och råd för dig som vill lära dig mer om artros och hur du kan få en bätte vardag.

Leg. sjukgymnast Carina Thorstensson, en av föreläsarna den 18 april, svarar på två frågor om artros:

Vad ska jag göra om jag tror jag har artros?
- Om du tror att du har artros men inte har symtom behöver du inte söka sjukvård. Håll dig aktiv på de sätt du kan och undvik övervikt. Har du besvär från din artros kan du med fördel uppsöka en sjukgymnast, som kan ge dig en bedömning och tips på hur du kan minska dina besvär.

Vad kan jag själv göra för att få en bättre vardag om jag har artros?
- Lär dig så mycket du kan om din sjukdom, låt inte smärtan skrämma dig och fundera över hur du kan hantera de saker du upplever som besvärliga. Kan du träna upp dig? Göra på något annat sätt? Be någon om hjälp? Låta någon annan göra det? Sluta inte med roliga saker för att orka göra det tråkiga. Att vara aktiv och göra sådant som du är intresserad av ger energi och avleder uppmärksamheten från sjukdomen, vilket gör att du både underhåller din funktion och mår bättre.

Porträtt av Ola Rolfson

Ortoped Ola Rolfson, som föreläste 18 april, berättar i Reumatikervärlden nr aug/sept 2011 varför han forskar, att han tycker artros borde uppgraderas inom läkarkåren och att han vill hjälpa andra läkare råda patienterna rätt.

Läs artikel om Ola Rolfson i Reumatikervärlden.

Lär dig mer om artros på vår webbsända kombinationsföreläsning!

Artros, myter och sanningar om artros
Ola Rolfson, ortoped
Carina Thorstensson, leg. sjukgymnast
Tid: 18 april, kl 18.30 - 20.30
Plats: ABF-huset, z-salen
Sveavägen 41, Stockholm
Entré: Frivillig! Går oavkortat till Reumatikerfonden.

Läs mer om artros här.

Relaterade artiklar

Visa fler