Tillgången till mediciner har blivit sämre

Nio av tolv patientorganisationer menar att tillgången till mediciner har blivit sämre sedan omregleringen av apoteksmarknaden.

Det skriver Fria Tidningen som undersökt hur 12 patientorganisationer uppfattar apoteksreformen.

– Vi har skapat ett system som är byggt för friska personer. Jag har aldrig fått alla mina nio läkemedel inom 24 timmar på samma apotek säger reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson.

Reumatikerförbundet menar att patientperspektivet ska vara i fokus. Apoteksmarknaden måste vara till för dem som är sjuka.

Läs hela artikeln här.