TNF-hämmare kvar inom högkostnadsskyddet

Tandvårds- och Läkemedelsverket (TLV) har gjort en översyn av TNF-hämmare och beslutat att samtliga TNF-hämmare ska kvarstå i högkostnadsskyddet.

TLV:s översyn har resulterat i att två läkemedelsbolag har sänk sina priser med nästan 5 procent vilket frigör 77 miljoner kronor per år.

- Vi känner oss lättade över TLV:s besked. Reumatikerförbundet har varit av den uppfattningen att den sortimentsbredd som funnits har varit nödvändig för att de som verkligen behöver behandling med TNF-hämmare ska kunna få det, säger Anne Carlsson, ordförande i Reumatikerförbundet i en kommentar.