Träning i vatten

Gästbloggare Elisabet Lindberg tipsar om simträning.

För Elisabet är simning det absolut roligaste träningssättet. Hon tränar två gånger i veckan och i passen ingår bland annat tempoträning där alla fyra simsätten ingår, fjärilsim, ryggsim, bröstsim och frisim (crawl).

Träningsformen är bra för styrka och stabilitet, skriver Elisabet.

- Jag skulle absolut rekommendera att prova om man tycker om att vara i vatten. Alla simsätt går att justera för onda knän, onda höfter och ond rygg, så länge man inte siktar på att tävla då måste man tyvärr simma rätt. Och det finns hjälpmedel! Klarar man att lyfta armarna rakt upp utan att det gör för ont så kan man ta hjälp av en platta. Det är ett flythjälpmedel som man håller utsträckt framför sig och så arbetar man bara med benen, säger Elisabet.

Läs hela Elisabets inlägg här.