Utmaning hälsa – Sveriges roll som forskningsnation

Reumatikerförbundet närvarar på Forska! Sverige-dagen idag den 2 maj och Kristin Bildberg Reumatikerförbundets forskningschef ser programmet som både viktigt och intressant.

För att förbättra hälsan och ha kontroll på kostnaderna måste vi både förebygga sjukdomar på ett bättre sätt och använda forskning och nya metoder för att få bättre behandlingsresultat, säger Kristin Bildberg. Jag hoppas att denna dag ger oss och andra inspiration och vägledning så att Sverige kan växa som forskningsnation.