Var med och bidra till årets julkampanj!

Julens insamlingskampanj är i full gång och vi har redan fått in 4000 kr på bara några få dagar. Stort tack till alla er som redan har hunnit ge en gåva!

De pengar vi får in från kampanjen kommer att gå till forskningen kring reumatiska sjukdomar. I vårt insamlingsbrev berättar vi om lille hjärtsjuke Elton som överlevde tack vare forskningen. Eltons mamma Cornelia bar på en speciell antikropp som kvinnor med reumatiska sjukdomar, som SLE och Sjögrens syndrom, ofta har. Att ha den antikroppen innebär att man löper betydligt större risk att få ett barn med AV-block. Kongenitalt AV-block är ett mycket allvarligt hjärtfel som drabbar barn redan när de ligger i mammans mage. Barnet behöver vanligen en pacemaker redan under de första månaderna efter födseln.

Läs hela berättelsen. 

Livsviktigt stöd till Reumatikerfonden

Tack vare medel från Reumatikerfonden kan forskarna fortsätta sitt viktiga arbete med att utveckla metoder för att upptäcka vilka gravida kvinnor som bär på denna farliga antikropp. Och sist men inte minst – rädda liv genom att behandla både foster och mamman i tid.

Vill du vara med och stödja forskningen kan du ge en gåva direkt här eller via PG 90 03 19-5.

Tack för ditt stöd!

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler