Vården granskas

Det märks att det är valåret. Granskningen av olika sakfrågor är i full gång. Vårdfrågorna är i folkus. Och 75 procent av väljarna anser i en nyligen publicerad undersökning från NOVUS att frågan är viktig. 

Det finns en specialsajt som heter "vårdfrågan.nu" som regelbundet publicerar undersökningar om vården.

Bakom sajten står LIF de forskande läkemedelsföretagen som vill fånga människors upplevelser av sjukvården i Sverige.

Att så många som 75% anser att sjukvården är viktig ger förstås en tydlig signal till politikerna om vad valdebatten bör handla om.

Svenska folket tycker också enligt NOVUS undersökning att politikerna bör fokusera på sjukvårdens innehåll och inte dess driftsform. Viktigt är också att vården håller hög kvalitet och upplevs modern med bland annat nya läkemedel.

Här hittar du vårdfrågan.nu.

Fler som granskar vården är Sveriges Television som i dagarna har inlett en grundlig granskning av vården med nedslag i verkligheten och besök på sjukhus, vårdcentraler och kartläggningar av vårdköer. Läs mer om SVTs granskning här.

 

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler