Vill du bli generalsekreterare för Sveriges största patientorganisation?

Reumatikerförbundet söker ny generalsekreterare. Är du rätt person för uppdraget?

Som generalsekreterare har du det övergripande ansvaret att leda Reumatikerförbundet och verkställa förbundsstyrelsens beslut. Ditt främsta uppdrag är att, tillsammans med styrelsen, ta fram och utveckla vår vision och därefter verkställa implementeringen av den. Vår målsättning är att visa tillväxt på alla plan och för att klara det är det särskilt viktigt att involvera, inspirera och nyttja kraften hos våra distrikt, föreningar och samarbetspartners.

Din huvudsakliga arbetsplats är på förbundets kansli i centrala Stockholm där ett 30-tal medarbetare arbetar. I det operativa arbetet har du som generalsekreterare det övergripande ansvaret för personal, budget och resultat. Som ansvarig ledare för kansliet är din främsta uppgift att skapa en arbetsplats och arbetsmiljö i toppklass som bygger på delaktighet och samarbete där en gemensam värdegrund är en viktig utgångspunkt. Kansliet utgör kugghjulet som utvecklar och administrerar stora delar av förbundets verksamhet. I detta arbete krävs att vi utmanar processer och arbetssätt för att säkerställa att vi ligger i framkant. Bland annat är digitaliseringsfrågor ett prioriterat område där vi ser fram emot din bidragande kraft.

Att ha ett kompetent, drivet och initiativrikt kansli med motiverade och skickliga medarbetare är nyckeln till fortsatt framgång för Reumatikerförbundet.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker en erfaren och dokumenterat framgångsrik ledare som stimuleras av att driva utvecklingsarbete och nå resultat tillsammans med andra. Du har en relevant utbildningsbakgrund och tidigare erfarenhet från arbete i idéburen eller politiskt styrd verksamhet där du utvecklat förmågan att motivera och ta tillvara på ideella och professionella engagemang. Du har goda kunskaper om arbetsgivarfrågor, arbetsrätt samt förhandlingsvana samtidigt som du är mån om en god samverkan med personalorganisationer. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi tror att du kan ha erfarenhet av att leda och inspirera andra ledare och verksamheter med en geografisk spridning.

Dina ledaregenskaper karaktäriseras av att du har en utpräglad samarbetsförmåga och att du trivs med att växla mellan självständiga komplexa uppgifter till att arbeta mer hands-on. Vi utgår från att du har en analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och lösningsorienterad person som ser hur processer och rutiner kan förbättras och effektiviseras till exempel genom digitalisering. Du drivs av affärsmässighet och att skapa resultat samtidigt som du värdesätter att det är en ideell organisation där överskott kan återinvesteras i verksamheten. Självklart har du en moralisk kompass och värderingar som gör dig till en god ambassadör för Reumatikerförbundet.

Vill du vara med att möjliggöra de tillväxtambitioner Sveriges största patientorganisation har så kan du vara den generalsekreterare vi söker!

Ansökan

Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och personligt brev via signerarekrytering.se. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29 augusti. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Om Reumatikerförbundet

Reumatikerförbundet är en medlemsorganisation som arbetar för att tillvarata reumatikers intressen. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet grundades 1945 och är idag Sveriges största medlemsorganisation för personer med reumatisk sjukdom. Vi består av 172 lokalföreningar indelade i 24 distrikt och har nära 50 000 medlemmar spridda över hela landet. I förbundet ingår även tre Riksföreningar.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler