Webbsänd föreläsning Sömn, kognition och hälsa

I dagens 24-timmars samhälle är kraven höga och dygnet för kort. Hur påverkar sömnen i det moderna samhället din biologi, korgnition och hälsa? Lyssna till docent John Axelsson som föreläser om sömn, kognition och hälsa.

OBS! På grund av tekniskt fel kan föreläsningen inte visas för vissa läsare. Surfa i så fall istället till http://abflive.se/ och följ länken Live Videos, och klicka på titeln Publik HQ - 20 August 2012 - 2

John Axelsson, docent på Karolinska Institutet, svarar på två frågor om sömn. Missa inte hans föreläsning den 20 augusti.

Varför är sömnen så viktig för oss?

- Vår sömn har en mängd viktiga funktioner. Den är viktig för återhämtning av kroppens olika biologiska system efter dagens användning. Sömnen stödjer även funktioner som tillväxt och minnesinlagring. Utan sömn så störs många biologiska processer vilket ökar risken för att utveckla olika sjukdomar.

Vad kommer vi lära oss på din föreläsning?

- Under föreläsningen hoppas jag att ni ska få bättre insikt om sömnens funktioner, konsekvenser av att sova för lite och tips som kan förbättra sömnen.

Reumatikerförbundet - kunskap som lindrar. Temaåret 2012

Störd sömn vid inflammation
Föreläsare: John Axelsson, docent

Live från ABF Stockholm, Svevägen 41

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler