Inledning

Övningarna är uppdelade i tre olika block: Överkropp, underkropp och rörlighet. Om du inte orkar eller hinner göra alla övningarna kan du dela upp dem på flera olika tillfällen. Till exempel kan du göra några övningar på förmiddagen och några på eftermiddagen eller göra ett block per dag.

Du kan också välja några övningar från varje block så att träningsprogrammet passar dig med avseende på tid och vad du orkar.

Alla övningar går utmärkt att även göra utan band om man så vill. Det här träningsprogrammet är utformat av Elin Löfberg, fysioterapeut.

Antal set och repetitioner

Du kan själv välja hur många omgångar (set) du vill göra av varje övning. Ett set ska vara 10–15 repetitioner.

Välj det antal set som passar dig. Om du inte tränat tidigare kan du börja med ett sett och sedan öka till två eller tre beroende på vad du orkar och hinner med.

Kom ihåg

Det viktigaste är att träningen är regelbunden! Hellre ett par av övningarna dagligen än att du gör hela programmet några enstaka gånger.

Övningarna som finns i webbartiklarna kan du även skriva ut. Längst ner på sidan finns en pdf bifogad som går att skriva ut i vanlig skrivare. Alla övningar som presenteras i respektive block finns också samlade här.

Sidan uppdaterad oktober 2018.

Relaterade artiklar

Visa fler