Om oss

Reumatikerföreningen Norrköping finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen.
Vi är cirka 900 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.
Du är välkommen till vår förening och vår verksamhet!
Vill du veta vad vi har för aktiviteter, titta under den högra spalten.
Det behövs ingen diagnos för att bli medlem hos oss.

Vi hoppas att du kommer att du ska ha nytta av denna webbplats oavsett om du är eller funderar på att bli medlem i Sveriges största handikappsförbund (ca 49 000 medlemmar), Reumatikerförbundet, som har föreningar över hela landet, Reumatikerföreningen Norrköping är en del av det.

Vi finns till för dig som har en Reumatisk sjukdom eller annan sjukdom i rörelseorganen, har en anhörig eller vän som har det, men även för dig som vill stödja vår verksamhet.

Våra aktiviteter är bland annat:

•Friskvård: bassängträning, styrketräning, sittgympa med mer
•Medlemsmöten
•Informationsträffar
•Studiecirklar
•Hobbyverksamhet.

Några skäl till att vara medlem:

•Intresseorganisation som driver reumatikers frågor.
•Möjlighet att påverka politiker och beslutsfattare.
•Träffa andra i samma situation och utbyta erfarenheter genom våra medlemsmöten och temakvällar.
•Personlig utveckling såsom studiecirklar och bland annat motion
•Diagnosspecifik information om sin sjukdom.
•Reumatikervärlden, medlemstidning med 6 nummer per år.

Detta får du för endast 250 kr per år, det vill säga endast för 68 öre per dag.

Vår vision:

Ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta.

Målet är en samhällsutveckling som ger alla reumatiker full delaktighet och jämlikhet inom alla samhällsområden.

Anmälningar

Alla anmälningar sker till föreningens kansli.
Om man har anmält sig till en aktivitet så har man kommit med, vi kontaktar er om du inte fått en plats.
Vid anmälan uppge; namn, telefonnummer samt om du har några allergier.
Vi vill ha in anmälningar så fort som möjligt, då vi har först till kvarn som gäller.
Föreningen har bindande anmälningar till kurser, bussresor samt större arrangemang.
Anmälan är bindande från och med sista anmälningsdagen och full avgift kommer att tas ut.

Annonsering

Föreningen kommer att annonsera under Föreningsnytt sista lördagen i månaden med nästkommande månads aktiviteter.

Avgifter

Vi har två avgifter till våra aktiviteter, en för medlem och en för icke medlem.

Nu finns vi även på Facebook, här kommer vi också att uppdatera med aktiviteter och aktuella händelser.
Välkomna att gilla och följa oss!
För att komma dit klicka här

Fotografering

Vi fotograferar ibland under våra evenemang. Var snäll och säg till om du inte vill vara med på bild!
Det är roligare att kombinera bild och text då man ska presentera eller återge något.
Bilderna kan komma att publiceras i till exempel tidningsreportage, på hemsidan eller Facebook.
Tack på förhand

Inbetalningar

Våra egna aktiviteter betalas in på föreningens Bankgiro 5284-1061
Uppge: namn och aktivitet i meddelandefältet både då du betalar via internet och använder inbetalningskort.