Om oss

Reumatikerföreningen Strängnäs finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen,har en anhörig eller vän som har det, men även för dig som vill stödja vår verksamhet. Vi är ca 400 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Du är välkommen till vår förening och vår verksamhet!
Det behövs ingen diagnos för att bli medlem hos oss.

Vi hoppas att du kommer att du ska ha nytta av denna webbplats oavsett om du är eller funderar på att bli medlem i Sveriges största handikappsförbund (ca 49 000 medlemmar), Reumatikerförbundet, som har föreningar över hela landet, Reumatikerföreningen Strängnäs är en del av det.

Kontakta oss för mer information!

reumatikerf.strangnas@gmail.com

Några skäl till att vara medlem:

• Intresseorganisation som driver reumatikers frågor.
  • Möjlighet att påverka politiker och beslutsfattare.
  • Träffa andra i samma situation och utbyta erfarenheter genom våra medlemsmöten och temakvällar.
  • Personlig utveckling såsom studiecirklar och bland annat motion
  • Diagnosspecifik information om sin sjukdom.
  • Reumatikervärlden, medlemstidning med 6 nummer per år.

Detta får du för endast 250 kr per år, det vill säga endast för 68 öre per dag.

Våra aktiviteter är bland annat:

• Bassängträning
  • Handträning med paraffinbad
  • Sittgympa
  • Medlemsmöten
  • Informationsträffar
  • Studiecirklar
  • Hobbyverksamhet som Japanskt broderi

Vår vision:

Ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta.

Målet är en samhällsutveckling som ger alla reumatiker full delaktighet och jämlikhet inom alla samhällsområden.

Nu finns vi även på Facebook, här kommer vi också att uppdatera med aktiviteter och aktuella händelser.
Välkomna att gilla och följa oss!

Fotografering

Vi fotograferar ibland under våra evenemang. Var snäll och säg till om du inte vill vara med på bild!
Det är roligare att kombinera bild och text då man ska presentera eller återge något.
Bilderna kan komma att publiceras i till exempel tidningsreportage, på hemsidan eller Facebook.
Tack på förhand.