Kalender


Återkommer varje vecka på tisdag till 3 december 16.00–17.00

Välkommen till ny termin med giqong för dig som medlem. Ingen anmälan behövs. Ledare Lennart Lindahl och Gun Lingbert medhjälpare. OBS att vi kommer att hålla till i Sickla Hälsocenters lokal, adress Atlashuset, Planiavägen 5 intill Sickla Köpkvarter.

I Qi-Gong kombinerar du långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration. Syftet är att återskapa kroppens naturliga energibalans och därmed förbättra din fysiska och psykiska hälsa. 

Ta med dig egen frukt om du vill ha i pausen.


Återigen gör vi en dagsutflykt till Möja. Ta buss 434 från Slussen till Sollenkroka brygga. Därifrån Waxholms-båt till Ramsmora på Möja.

På båten betalar man med SL-månadskort. OBS att tiderna ej är satta ännu.  Tider för  buss och båt meddelas dig vid anmälan, då tidtabellen i skrivande stund ej är klar för hösten. Lennart och Margit möter upp med fyrhjuling och släp för dem som har svårt att gå. Lunch på Wikströms fisk, därefter kaffe hos Margit o Lennart. Efter kaffet besök på Roland Svensonmuseet. För de som varit på museet tidigare gör vi en liten rundtur i Ramsmora. Var och en betalar på restaurangen och museet.

Anmälan Zigan senast tisdag den 15 september, 070-468 41 94 /  zigank@gmail.com


Informationskväll av farmaceuten Amadou Jallow från Apoteksgruppen i Orminge. Han kommer att tala om det som är aktuellt inom läkemedel, receptförskrivning samt förvaring av läkemedel mm. 

(Amadou erbjuder våra reumatikermedlemmar 10% rabatt på icke re­cept­belagda varor.)  Förtäring med kaffe/te och smörgås serveras.

Plats: Föreningslokalen Paviljongvägen 14, Björknäs

Anmälan till Zigan senast tisdag den 15 september, 070-468 41 94/  zigank@gmail.com,


Folkmyllret, hantverken och alla skördetidens färger är en fröjd för ögat och här finns alla möjligheter att frossa i åländska specialiteter och årets grödor. Skördefesten på Åland – en njutning för alla sinnen!

I priset ingår: bussen hela dagen + båtresa Kapellskär - Mariehamn t/r + brunch på utresan + Viking Buffet inklusive dryck på hemresan + guidad tur på Åland Skördefest.

Anslutning: Hemresa med samma buss till Sickla och Älta.
Avresa: 21 september Flädervägen i Älta kl:06.15 och Sickla Planiavägen 3 kl.06.30. (OBS klockslag för återresan är ej korrekt och meddelas senare)
Pris: 495 kronor/person (Reumatikerföreningen Nacka-Värmdö subventionerar 200 kr, därav ändrat pris).  Betalas senast 15 augusti till Bg 373-5248

Anmälan till Zigan senast 15 augusti, 070-468 41 94 /  zigank@gmail.com


Välkommen du som hösten 2018 gick kostkursen "Palio / Autoimmun protokoll" för att förebygga inflammatoriska sjukdomar. Läkare Ann-Sofie Rhodin vill träffa dig som försöker eller kanske redan kommit igång med kostförändring. Nu får du möjlighet till ytterligare kunskap och hjälp att gå vidare till förändrad livsstil.

Plats: Paviljongvägen 14, Björknäs

Anmälan till Zigan senast den 18 september tel: 070-468 41 94 /  zigank@gmail.com


Välkommen du som tillhör våra senaste nytillkomna medlemmar, dvs de senaste två åren. Vi vill ge dig tillfälle att träffa andra nya medlemmar under lite lugnare former. Du kommer ha gott om tillfälle att träffa styrelsen som arbetar i föreningen, att ställa frågor om ditt medlemskap och eventuella övriga frågor. Kanske har du något önskemål du vill framföra!? Vi kommer att presentera oss och berätta om vad vi gör i föreningen.

Plats: Föreningslokalen Paviljongvägen 14, Björknäs

Anmälan till Zigan senast 24 september, 070-468 41 94 / zigank@gmail.com


Årets QiGong-resa till Spanien den 1-17 oktober är fulltecknad. Kontakta gärna Gun Lingbert, 070-888 23 24 eller gun@sicklastrand.se i händelse av återbudsplatser. 

Bo 17 dagar i bra och ostörd miljö i Almuñecar ca 1,5 tim från Málagas flygplats. Du bor i dubbelrum med bad, toalett och 30 meter till stranden. Finn harmoni mellan kropp och själ och koppla av med trevlig samvaro vid poolen eller stranden och njut av mycket god mat.

I resan ingår: 

* Tur och retur med flyg från Arlanda till Málaga
* Buss från flygplats till Almuñecar t/r
* Del i dubbelrum med bad/toalett och balkong
* Helpension
* Qi-Gong historisk kinesisk läkekonst/hälsogymnastik
* Föreläsningar i kinesisk medicin (TCM)
* Akupunkturbehandlingar och Biomagnetismo-Medico
* (med reservation för eventuella ändringar i programmet)
Värdinna ………… Gun Lingberth Tel. 070-8882324
Akupunktör……… José Palma (Föreläsningar i kinesisk medicin TCM)
QiGong & Meditation (Sjukgymnast) Elias Palma
Begränsat antal platser. Med reservation för valutaförändringar och prisändringar
Flygstolen betalas till resebyrå i Sverige
Resterande betalas i euro valuta på hotellet.

Välkommen du som hösten 2018 gick kostkursen "Palio / Autoimmun protokoll" för att förebygga inflammatoriska sjukdomar. Läkare Ann-Sofie Rhodin vill träffa dig som försöker eller kanske redan kommit igång med kostförändring. Nu får du möjlighet till ytterligare kunskap och hjälp att gå vidare till förändrad livsstil.

Plats: Paviljongvägen 14, Björknäs

Anmälan till Zigan senast den 18 september tel: 070-468 41 94 /  zigank@gmail.com


Reumatoid artrit i halsrygg och cervikalt syndrom efter nack-/ skallskador; likheter och skillnader. 

Gunilla berättar om varför hennes intresse väckts för nackskador och dess följder som t ex. PCS (postcommotionellt syndrom) med huvudvärk, yrsel ljud- och ljuskänslighet, onormal trötthet, labilt humör och hjärntrötthet. 


Gullik Strid är specialist i allmänmedicin. Han kommer till oss och föreläser om sitt arbete.  ”Min utgångspunkt är att alltid lyssna in mina patienter innan jag ger råd. Patienten är alltid i mitt fokus.

Jag driver GoodCare, en helprivat mottagning i Hudiksvall sedan 2008. Fattade beslutet att starta en egen mottagning efter att ha arbetat inom primärvården där man som läkare har begränsade möjligheter att hjälpa sina patienter.”

Anmälan till Zigan, 070-468 41 94 / zigank@gmail.com


Välkommen till persisk afton hos Kina Jacobsson, som berättar om persiska mattor. Före presentationen serveras hemlagad persisk buffé. Mattor lottas ut på in­trädes­biljetten. Det finnas möjlighet att handla mattor till förmånliga priser. Inget köptvång!

Kostnad: 200 kr för mat och dryck.

Plats: K Jacobssons Auktionshus - AK:s inredning, Hornsgatan 94, Stockholm

Anmälan till Zigan, 070-468 41 94 eller zigank@gmail.com senast 15 oktober och betalning samma dag till Swedbank bankgiro 373-5248 


Vi gör ytterligare ett försök med spelafton. Sist kom det inte så många, men vi som var där hade riktigt roligt! Det finns många spel att erbjuda och har du något eget som du vill introducera ta gärna med det. Förtäring kommer att finnas.

Plats: Föreningslokalen Paviljongvägen 14, Björknäs

Anmälan till Zigan senast måndag den 25 november, 070-468 41 94 /  zigank@gmail.com


Vi är tillbaka med vår traditionella julgröt i egen lokal. Vi samlas till varm glögg med tillbehör. Därefter en liten försmak till julen med tomtegröt och skinksmörgås. Ett lockande frukt /godisbord och kaffe med något tilltugg. Naturligtvis har vi lotteri med vinster. Välkommen till en glad samvaro!

Plats: Föreningslokalen Paviljongvägen 14, Björknäs

Anmälan till Zigan senast måndag 1 december, 070-468 41 94 /  zigank@gmail.com


Det är dags att stöpa ljus för ett litet gäng. Vi kan vara högst 10 st så först till kvarn gäller. Några medlemmar med kraft i nyporna är önskvärda som resurser.

Kostnad: självkostnadspris för soppa, smörgås, kaffe och material. Ta gärna med vita ljusstumpar.

Plats: Föreningslokalen Paviljongvägen 14, Björknäs.

Anmälan till Zigan senast 8 december 070-468 4194/ zigank@gmail.com