Om oss

Reumatikerföreningen Sollentuna - Upplands Väsby - Sigtuna finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har drygt 430 medlemmar.

Här får du träffa andra och utbyta erfarenheter, öka dina kunskaper om reumatiska sjukdomar och om hur du kan må bättre. Gammal som ung - vi arbetar främst för dig som bor i Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna. Vi är ca 430 medlemmar och är en lokal förening under Reumatikerförbundet och Reumatikerdistriktet i Stockholms län.

Vad vill föreningen?
Föreningens främsta mål är att stödja och uppmuntra medlemmarna att själva ta aktiv del i sin rehabilitering.

Alla vi som jobbar i föreningen är själva reumatiker och arbetar helt ideellt.

Vi arbetar bland annat för

- att påverka politiker, myndigheter och samhället i våra tre kommuner.
- bra hjälpmedel och en anpassad miljö
- att engagera fler medlemmar att bli aktiva i föreningsarbetet
- att skapa nätverk mellan reumatiker, så att vi kan träffa andra i samma situation

Vad gör vi?
Föreningen anordnar regelbundet olika aktiviteter såsom

- föreläsningar och föredrag om exempelvis diagnoser
- traditionella och/eller alternativa behandlingsmetoder och stöd och service
- studiecirklar
- sociala aktiviteter i form av utflykter, resor, möten, fester mm

De flesta av våra aktiviteter görs i samarbete med ABF Norra Stockholms län www.abf.se/norrastockholmslan

Som medlem får du också Förbundets tidning Reumatikervärlden med 6 nr/år, och
Distriktets tidning Kontakten med 4 nr/år.

Hur tar jag kontakt med föreningen?
Hemsida: www.reumatikerforbundet.org/d/stockholms-distrikt/f/sollentuna-upplandsvasby-sigtuna/

Facebook: https://www.facebook.com/solluppsig/

E-post: solluppsig@reumatiker.se

Det allra lättaste sättet att nå oss är via mail.

Vi vill väldigt gärna att du lämnar din mailadress eftersom vi gör våra utskick via E-post för att spara porto. Vi vill hellre använda pengarna till subventionering av t e x jullunch och resor/utflykter.

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vår förening är en del av Reumatikerförbundet, som har 200 föreningar över hela landet.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar, som:

• får information
  • byter erfarenheter