Vill du må bättre? Skaffa en hälsocoach!

Hälsocoachen är din personliga rådgivare kring hälsa. Hon hjälper dig lista ut vad du borde koncentrera dig på när du ska ta tag i din situation och hon stöttar och ger råd på vägen att nå dina mål. Dessutom får du tillgång till en avancerad webbtjänst; Hälsoportalen, där du kan skapa dina egna planer och föra dagbok över dina aktiviteter.

Tjänsten är utvecklad för dig med reumatoid artrit (RA), ankyloserande spondylit (AS) eller psoriasisartrit (PsA).

Fyll i enkäten så tar en hälsocoach kontakt med dig.

Varför behöver du en hälsocoach?

Om du lever med en kronisk sjukdom vet du att mediciner inte är allt. Din sjukdom påverkar och påverkas av din hälsa i övrigt. Du kan själv göra livet med reumatismen lättare och roligare genom att bli mer hälsosam. Kanske behöver du gå ner i vikt, sluta röka, motionera mer eller hitta sätt att hantera stressen i tillvaron? Vad det än är kan det vara svårt att börja förändra helt på egen hand. Det blir så lätt att låta andra saker komma i vägen.

Ta hjälp av hälsocoachen! Om du är medlem i Reumatikerförbundet är det helt gratis. Unna dig chansen att få en kunnig sjuksköterska att ge just dig en personlig vägledning till ett hälsosammare liv!

Teamet bakom Reumatikerförbundets Hälsocoach

Inger Hanning

Jag har lång erfarenhet av arbetet som sjuksköterska och har arbetat på många olika arbetsplatser, bland annat på Reumatologavdelning . I rollen som sjuksköterska är jag van att arbeta med livsstil, coachning och hälsofrämjande insatser.

Anita Tervaniemi

Jag är sjuksköterska och har arbetat på många olika arbetsplatser.  I mitt arbete som sjuksköterska är jag van vid att arbeta med livsstil, coachning och hälsofrämjande insatser. Jag ser fram emot att följa dig, dina aktiviteter och din utveckling.

Pia Johansson

Jag är utbildad hälsovägledare och har under många år arbetat inom företag och större organisationer med hälsoutveckling. Genom åren har jag coachat både privatpersoner och patienter kring livsstil, hälsofrämjande insatser och personlig utveckling.


Ja, jag är intresserad och vill få kontakt!

Fyll i enkäten nedan så kommer en av hälsocoacherna ta kontakt med dig. Du behöver inte vara medlem i Reumatikerförbundet för ett första samtal. Det är bra om du i rutan "Jag behöver hjälp med" väldigt kort beskriver vad du helst vill prata med coachen om så kan hon förbereda sig så att samtalet blir så behovsnära som möjligt.

Lämnade uppgifter är sekretessbelagda och hanteras konfidentiellt enligt patientjournallagen och PUL.

T. ex. sluta röka, motionera mer, gå ner i vikt eller sova bättre
Om du redan är medlem i Reumatikerförbundet och uppgett en E-postadress till oss tidigare ber vi dig att använda samma.

Ett samarbete mellan Reumatikerförbundet, Health Solutions, Reuma Utveckling AB, Abbvie, Pfizer AB och MSD med stöd från Svenska PostkodLotteriet..