1:e vice ordförande i Reumatikerförbundet blir landshövding i Växjö

Ingrid Burman, 1:e vice ordförande i Reumatikerförbundet, har av regeringen utsetts till landshövding i Växjö.

Grattis Ingrid Burman, det är en fin ära att utses till landshövding! Hur känns det?

- Det är trevligt, men också en utmaning. Jag hoppas kunna bidra till länets utveckling på många sätt. Jag ser fram emot att få samverka med kommuner, näringslivet och inte minst alla ideella organisationer som finns i Kronobergs län, säger Ingrid Burman.

Ingrid Burman valdes som 1:e vice ordförande i Reumatikerförbundet på förra ordinarie förbundsstämma i juni 2016. Hon valdes därför att hon hade de kvalifikationer som krävdes för uppdraget.

Burman är jurist i grunden och genom sin långa erfarenhet som bland annat som ordförande i Handikappförbunden 2009-2015 skaffade hon sig ett stort kontaktnät. Hon har också varit riksdagsledamot för vänsterpartiet och ordförande i riksdagens socialutskott. Idag är hon socialnämndens ordförande i Uppsala kommun. Det är uppdrag som hon tillsammans med uppdraget i Reumatikerförbundet avvecklar för att vara landshövding.

Vad tar du med dig från tiden i Reumatikerförbundet i ditt nya uppdrag som landshövding?

- Vikten av samverkan. Att det behövs kunskap och förmåga till dialog om man vill påverka. Jag är stolt över att under en period fått vara förbundets vice ordförande. Jag önskar styrelsen och förbundet lycka till. Reumatikerförbundet behövs, säger hon.

För mer information, kontakta Nina Unesi, pressekreterare Reumatikerförbundet, 070 190 35 60, nina.unesi@reumatikerforbundet.org

Reumatikerförbundet är Sveriges största patientorganisation med cirka 50 000 medlemmar. Vi företräder över en miljon personer i Sverige som har en reumatisk sjukdom, eller någon annan sjukdom i rörelseorganen. Sedan 1945 har vi arbetat med att informera och sprida kunskap om reumatisk sjukdom och övriga sjukdomar i rörelseorganen, och med att påverka beslutsfattare på alla nivåer. Genom Reumatikerförbundets forskningsfond stödjer vi forskning för att hitta lösningen på reumatismens gåta. De senaste fem åren har vi delat ut över 100 miljoner kronor till forskning.

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler