Äntligen satsar regeringen på personer med en kronisk sjukdom

Regeringen satsar 450 miljoner på kort sikt på personer med en kronisk sjukdom och därutöver 50 miljoner kronor på lång sikt per år.

Det är väldigt mycket pengar och naturligtvis en satsning som Reumatikerförbundet välkomnar!

- Jag hoppas att regeringen kommer att använda pengarna där de gör mest nytta, kommenterar Anne Carlsson ordförande Reumatikerförbundet, regeringens satsning.

Hon menar att regeringen då måste satsa på rörelseorganens sjukdomar som står för en tredjedel av sjukskrivningskostnaderna. Till det måste också läggas kostnader för människors lidande som blir resultatet av att många inte får rätt behandling, eller ens en diagnos.

Det tar idag i genomsnitt sju till åtta år att få diagnosen AS som är en inflammatorisk ryggsjukdom. Och när det gäller människor med långvarig smärta som fibromyalgi, får de varken diagnos eller behandling. De blir varken trodda eller lyssnande på.

- Jag hoppas att regeringens satsning verkligen ska komma alla personer som har en kronisk sjukdom till del så att alla kan leva ett bra liv, avslutar Anne Carlsson

Reumatikerförbundet driver reumatikernas frågor i samhället genom att informera om de reumatiska sjukdomarna och dess konsekvenser, samt påverka beslutsfattare på alla nivåer. Det kan gälla allt från tillgång till rehabilitering och kortare vårdköer till att skapa en arbetsmarknad som passar för reumatiker. Genom Reumatikerfonden finansierar vi forskning i syfte att lösa reumatismens gåta.

Publicerad 

2013-09-18 15:57 CEST

​Bli medlem i Reumatikerförbundet!

Som medlem i Reumatikerförbundet får du tillgång till en gemenskap med andra reumatiker. På föreningsmötet eller på medlemswebben, det finns alltid någon att prata med som förstår hur du har det och kan stötta och ge råd.  

Bli medlem här!

Relaterade artiklar

Visa fler